Želite da aplicirate za H2020, ali vam je Participant Portal nepoznat? Spremili smo kratke tutorijale

participant portal

Želite da aplicirate za H2020, ali vam je Participant Portal nepoznat? Spremili smo kratke tutorijale

S obzirom da su fondovi za finansiranje istraživanja i inovacija sve manji, Horizont 2020 pruža šansu istraživačima i kompanijama da razvijaju svoje istraživanje, zaštite i komercijalizuju intelektualnu svojinu.

Sa više od 75 milijardi evra odvojenih za projekte u okviru H2020, ovaj program daje veliki podstrek svim ambicioznim i vrednim istraživačima. Kako se celokupno prijavljivanje i upravljanje projektima u okviru Horizonta 2020 obavlja elektronski, putem Participant Portala, spremili smo vam 3 tutorijala kako biste brzo i lako ovladali ovim portalom.

Počećemo od toga šta to Participant Portal obuhvata i koje sve opcije i informacije na njemu postoje:

Kada smo prošli kroz ovaj portal, videli kako da pronaći partnere i formirati konzorcijum za H2020, vreme je da napravimo lični nalog i registrujemo ustanovu iz koje dolazimo. Pogledajte kako da se registrujete na Participant Portal:

Nakon što ste napravili konzorcijum, napisali i dobili projekat, važan sledeći korak jeste izveštavanje Evropskoj komisiji. Svaka aktivnost koja je sprovedena mora da bude prikazana i opravdana. Zvanično se putem Participant Portala podnose svi neophodni tehnički i finansijski izveštaji. Više o ovome pogledajte u nastavku.

Ako su vam ovi tutorijali bili korisni i imate ideju šta biste još voleli da saznate od nas, slobodno kontaktirajte naše Projektno savetovalište ili nam pišite na ctt@rect.bg.ac.rs.

Autori: