WIPO Program obuke za sastavljanje prijava patenata

WIPO Program obuke za sastavljanje prijava patenata

Svetska organizacija za intelektualnu svojinu (World Intellectual Property Organization – WIPO) organizuje međunarodni Program obuke za sastavljanje prijava patenata, u saradnji sa Međunarodnom federacijom zastupnika za intelektualnu svojinu (The International Federation of Intellectual Property Attorneys – FICPI).

Program obuke trajaće od 20. marta do 30. novembra 2022. godine i čine ga online tematske radionice, kao i jednonedeljna radionica koja će biti održana u Svetskoj organizaciji za intelektualnu svojinu u Ženevi.

Program je namenjen za sve koji imaju profesionalne ili komercijalne interese za patente i koji žele da unaprede veštine izrade patentne prijave u različitim tehničkim oblastima. Sam Program je fokusiran na mentorski rad i povezanost sa vrhunskim stručnjacima za izradu patenata, sticanje tehničkih veština i deljenje praktičnog iskustva u vezi sa specifičnostima predstavljanja pronalaska u patentnoj prijavi, a tako da ona ispunjava sve važne kriterijume.

Svi uslovi za prijavu, uključujući i profil polaznika, kao i formular za prijavu, mogu se pronaći na stranici: https://welc.wipo.int/ipdtp/

Prijave su otvorene do 31. januara.