Timovi sa Univerziteta u Beogradu među 100 najboljih na globalnom takmičenju

Timovi sa Univerziteta u Beogradu među 100 najboljih na globalnom takmičenju

Dva tima sa Univerziteta u Beogradu – Dr. Knight i Perun, plasirali su se među 100 najboljih na globalnom takmičenju za univerzitetske startap timove!

University Startup World Cup je takmičenje koje okuplja najbolje inovativne timove iz celog sveta, sa ciljem da se umreže, uče, razmenjuju iskustva, razvijaju i dobiju priliku da postanu najbolji svetski univerzitetski startap.

Polufinale takmičenja održaće se u drugoj polovini oktobra, a veliko finale očekuje se početkom novembra. I polufinale i finale održaće se u formi pitch-a i Q&A sesija.

Podsećamo, Dr. Knight je inovacija tima sa Katedre za organsku hemijsku tehnologiju Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Multifunkcionalne kuglice za hvatanje boja su efikasne i praktične, namenjene višekratnoj upotrebi pri kojoj se ne zagađuje životna sredina, biorazgradive su, veoma pristupačne i lake za korišćenje.
Tim Perun čine studenti Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji rade na razvijanju prenosive tehnologije uzorkovanja DNK. Ova inovacija omogućava analizu DNK uzoraka van laboratorije, čime se umnogome povećava pouzdanost uzorkovanja i smanjuju vreme i troškovi.

Čestitamo sjajnim timovima na postignutom uspehu i želimo im sreću u nastavku takmičenja!