Tehnopolis i Univerzitet u Beogradu- Zajedno za razvoj regionalnog inovacionog ekosistema

tehnopolis univerzitet u Beogradu

Tehnopolis i Univerzitet u Beogradu- Zajedno za razvoj regionalnog inovacionog ekosistema

Polazeći od zajedničkog cilja za promociju, plasiranje i primenu naučnih dostignuća na tržištu, u proizvodnji i poslovanju, 17. jula 2017. potpisan je Protokol o dugoročnoj stručnoj, naučnoj i poslovnoj saradnji između Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis (Nikšić, Crna Gora) i Univerziteta u Beogradu.

Univerzitet u Beogradu sa Centrom za transfer tehnologije koji se bavi identifikacijom, pravnom zaštitom i komercijalizacijom intelektualne svojine, aktivno radi na uspostavljanju saradnje sa članicama inovacionog ekosistema u Srbiji, regionu i svetu. Tehnopolis ima za cilj da unapredi razvoj preduzetništva, koje će onda omogućiti osnivanje novih preduzeća, otvaranje radnih mesta i razvoj preduzeća koja se zasnivaju na inovativnim idejama i tehnologijama. Baš zato što i Univerzitet u Beogradu i Tehnopolis imaju zajedniče ciljeve, uspostavljanje ovakve saradnje će pomoći da se oni brže dostignu i da se inovatorima i kompanijama obezbede što bolji uslovi za razvoj njihovih ideja.

Protokol su potpisali rektor Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladimir Bumbaširević i izvršni direktor Tehnopolisa, Ratko Bataković, a potpisivanju su prisustvovali direktor Centra za transfer tehnologije, dr Nedeljko Milosavljević kao i zaposleni iz ove dve institucije.

Podsećamo da je Univerzitet u Beogradu početkom ove godine potpisao i Protokol o saradnji sa Privrednom komorom Srbije.