Otvorene prijave za EIT Jumpstarter 2023

Otvorene prijave za EIT Jumpstarter 2023

Ukoliko ste naučnik, inovator, deo projektnog naučnog tima, doktorand ili student master studija, sa inovativnom idejom o proizvodu/usluzi iz oblasti zdravstva, prehrambene industrije, poljoprivrede, sirovina, energetike, urbane mobilnosti ili proizvodnje, koju želite da iznesete iz laboratorije na tržište – EIT Jumpstarter je pravi program za vas!

EIT Jumpstarter program, koji odlikuje kreativna zajednica, vrhunsko znanje i iskustvo i stručni mentori, zajednički organizuju EIT Health, EIT RawMaterials, EIT Food, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing i EIT Urban Mobility, a za cilj ima stvaranje održivog uticaja u regionu Centralne, Istočne i Južne Evrope, kroz podsticanje inovacija i preduzetništva. EIT Jumpstarter pomaže inovatorima i preduzetnicima da izgrade održiv poslovni model, validiraju svoj inovativni prozvod/uslugu, a ako se poslovna prilika pokaže kao održiva, organizatori pomažu i proces osnivanja kompanije.

Diplomci programa poseduju znanja i veštine za pokretanje kompanije, upoznaju se sa potencijalnim partnerima, VC fondovima, regulatornim telima, kompanijama, ali i velikim inovacionim centrima u Evropi, što je izuzetno značajno za proces izlaska na inostrano tržište. Kao deo Alumni zajednice, diplomci dobijaju podršku od EIT zajednice i pomoć u daljem razvoju.

Početkom decembra održano je finale programa za 2022. godinu, u okviru kog je, inače, zabeležen rekordan broj učesnika sa prostora Zapadnog Balkana – 33 tima, od kojih je 5 iz Srbije! Među finalistima se našlo pet timova, od čega jedan iz Srbije, i sveukupno je postignut značajan uspeh za inovativni ekosistem Srbije, i celog Zapadnog Balkana.

EIT Jumpstarter daje veliku vrednost inovatorima Zapadnog Balkana, a ako želite da se nađete u narednoj generaciji programa, već sada imate mogućnost da se prijavite za učešće!
Predregistracija je već otvorena i link za prijavu nalazi se na adresihttps://eitjumpstarter.eu/pre-register-for-eit-jumpstater-2023/