Inovacija sa Univerziteta u Beogradu je ovogodišnji pobednik Delta Biznis Inkubatora

farma inova

Inovacija sa Univerziteta u Beogradu je ovogodišnji pobednik Delta Biznis Inkubatora

Tim Farma Inova, sa proizvodom Stabilizator silaže- inovativno pakovanje i aditivi za silažu, ovogodišnji je pobednik Delta Biznis Inkubatora.

Treći Delta Biznis Inkubator počeo je konkursom na koji je prijavljeno 57 startap projekata. Kroz više krugova selekcije odabrano je 5 timova koji su ušli u program i prošli tromesečni period inkubacije. Sa njima su radili stručnjaci iz Delta Holdinga i partnerskih kompanija, kao i eksterni saradnici koji su se ove godine priključili programu: Comtrade, PwC Srbija, ICT Hub, Fresh Agriculture Technologies, Miša Lukić, Dejan Tešić, Ognjen Radić i Mark Filips.

Farma Inova tim predstavio je stabilizatora silaže koji omogućava brzo izbacivanje kiseonika i vlage iz silo mase, koji su glavni uzroci propadanja silaže. Proizvod sadrži inovativne dodatake sa enzimom upakovanim u posebne inovativne kese koje se direktno stavljaju u silo masu biljaka.

Ova pobeda obezbedila je timu Farma Inova mogućnost da nastavi pregovore sa zainteresovanim investitorima.

Pronalazač ove inovativne tehnologije dr Aleksandra Ivetić, već dve godine sarađuje sa timom Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu kako bi osigurala komercijalizaciju svog pronalaska. Za to vreme su zajedničkim naporima obezbeđena sredstva za dalji razvoj tehnologije i podnošenje patentne prijave kroz program TTF, Fonda za inovacionu delatnost Republike Srbije, podrška u učešću na trećem Delta Biznis Inkubatoru, dodatna promocija i predstavljane potencijalnim investitorima.