Finale Univerzum akceleratora

Finale Univerzum akceleratora

U sredu, 8. juna, održan je Demo Dan startap akceleratora Univerzum, zajednički pokrenutog od strane Univerziteta u Beogradu i kompanije Mozzart!

U prostorijama Belog dvora, podržan od strane UNDP-a i Krunskog saveta, organizovan je događaj na kom se šest inovativnih timova, koji su prošli sve faze programa, predstavilo pred predstavnicima ministarstava Vlade Republike Srbije, iskusnim preduzetnicima, investitorima, organizatorima i brojnim gostima. Predstavnici timova SOMA BioWorks, EasyPass, Inclusio D.O.O., Pet Travel Advisor Solutions, SportUp5 i Perun Lab imali su priliku da prezentuju svoje inovativne poslovne prilike, pokažu da su spremni da osvoje tržište i još spremniji da pridobiju značajne investicije. Nakon više od šest meseci rada sa mentorima i predavačima u okviru akcelerator faze programa, ovo je bio trenutak da Univerzum timovi zablistaju u punom sjaju i pokažu koliko su napredovali od početka programa!

Finalnom događaju prisustvovala su i tri gostujuća tima iz regiona – UHURA Solutions, Remote Bob i Solar Data Collector, koji su takođe predstavili svoj rad, inovativna rešenja koja razvijaju i uspehe koje su ostvarili do sada.

Svi timovi odradili su sjajan posao, svaki pitch bio je jedinstven i dobro pripremljen, a pitanja iz publike takođe nisu izostala, kao i veliko interesovanje za nove ideje i nova rešenja. S obzirom na veliki uspeh celog programa i svih timova, bilo je izvesno da ni nagrade neće izostati!

Generalni direktor Digital Den Hub-a, Darko Ivanović, dodelio je dva granta za tronedeljno putovanje u Sjedinjene Američke Države, i to timovima SOMA BioWorks i Perun Lab! Timovi će na ovom jedinstvenom putovanju steći ogromno poslovno iskustvo, povezati se sa VC fondovima i biznis anđelima, ali i brojnim drugim organizacijama spremnim da im pomognu u daljem razvoju inovativnih rešenja.

Za tim Perun nastavila su se iznenađenja i uspesi – Aleksandar Dragović iz kompanije Labena Srbija udelio im je Posebni Vaučer kao nagradu za dosadašnji trud i motivaciju za dalji razvoj! Vaučer im donosi mogućnost korišćenja celokupne istraživačke infrastrukture u Biotech & Biopharma R&D Laboratoriji u Ljubljani i omogućava im da isprobaju, provere i uporede svoj prototip uređaja u Labena Molekularnim laboratorijama, koje imaju saradnju na tom području sa farmaceutskom industijom, klinikama, prehramebnom industijom i insitutima u regiji i EU.

Čestitke svim timovima na uspehu koji su ostvarili u programu Univerzum, a tim Centra za transfer tehnologije posebno je ponosan na inovativnu Perun ekipu i neprestani razvoj i napredak, put na kom sarađujemo i bodrimo ovaj mladi, univerzitetski i ambiciozni tim!

Do sledećeg Univerzuma…