Danube Cup 2022 – prilika za studentske startap timove!

Danube Cup 2022 – prilika za studentske startap timove!

Studentski startap timovi, koji već razvijaju ideju potvrđenu barem na lokalnom nivou, i ove godine mogu da se prijave za učešće na takmičenju Danube Cup!
Ovo je sjajna prilika za mlade i ambiciozne preduzetnike, ali je važno napomenuti da Danube Cup nije takmičenje ideja – poslovna ideja mora biti validirana među potencijalnim kupcima, koncept mora biti unikatan i inovativan, i mora da postoji visok potencijal rasta nezavistan od trendova na lokalnom tržištu.

Od timova se očekuje da ispunjavaju sledeće kriterijume:

  • Validacija: timovi bi trebalo da su obavili validaciona istraživanja svoje ideje, barem na lokalnom nivou;
  • Veličina tima: timovi moraju imati najmanje dva, a maksimalno pet članova, s tim što učesnici mogu biti članovi isključivo jednog tima;
  • Studentski tim: dozvoljeno je da u timu budu članovi koji nisu studenti, ali bi većinu članova trebalo da čine registrovani studenti jednog od partnerskih Univerziteta takmičenja, u ovom slučaju Univerziteta u Beogradu;
  • Faza razvoja: timovi moraju biti u fazama ‘pre-seed’ i ‘pre-inkubator’, bez prethodne finansijske podrške od strane nezavisnih akceleratora, inkubatora, kompanija ili VC fondova;
  • Dostupnost: timovi moraju biti dostupni za učešće u svim fazama Danube Cup-a.

Studentski startap timovi treba da imaju potvrđen poslovni koncept: da su inovativni; imaju potencijal rasta; su u međunarodnoj potražnji; već stekli određenu tržišnu validaciju; nije prikupljen spoljni kapital. Postojeći prototip nije preduslov za učešće.

Pored vrednih novčanih nagrada, učesnici takmičenja mogu da očekuju mentorstvo, povezivanje i saradnju sa drugim timovima, mentorima, preduzetnicima i sponzorima, a odabrani startapi i potencijalnu saradnju sa uglednim biznis anđelima i VC fondovima.

Takmičenje se sastoji od polufinala, koje će biti održano 12. maja, i finalnog takmičenja 31. maja.

Zainteresovani timovi sa Univerziteta u Beogradu svoju prijavu mogu poslati na email ctt@rect.bg.ac.rs do 25. aprila 2022. godine.