B-FRESH tim nastavlja da niže uspehe

B-FRESH tim nastavlja da niže uspehe

B-FRESH, patentirana inovacija razvijena na Univerzitetu u Beogradu, i tim koji stoji iza originalnog, ekološki prihvatljivog rešenja za pakovanje namirnica i smanjenje prehrambenog otpada, nastavlja da niže značajne uspehe! Nakon dobijanja mini granta Fonda za inovacionu delatnost, B-FRESH tim pobedio je na takmičenju OTP Banke – Generator Zero, koje podržava i nagrađuje inovativne projekte i rešenja u cilju smanjenja karbonskog otiska i efikasnije zelene tranzicije.

Među 10 finalista ove godine, B-FRESH tim uspeo je da ubedi žiri u validnost svoje kompanije i rešenja koja razvijaju, i obezbedio sebi sredstva za dalji razvoj i promociju u iznosu od sjajnih 2.000.000 dinara!

Podsetimo, tim čine istraživači u oblasti nauke o materijalima sa Instituta za multidisciplinarna istraživanja Univerziteta u Beogradu. Tim je razvio proizvod – B-FRESH sprej, koji direktno rešava problem brzog kvarenja svežeg voća i povrća. Radi se o biopolimernoj emulziji koja sadrži aktivne komponente antimikrobnog i antioksidativnog dejstva, a koja se u vidu spreja nanosi na različite materijale za pakovanje svežeg voća i povrća čime produžava rok trajanja namirnica do 100%, a da pritom ne utiče na njihov kvalitet i ne ugrožava zdravlje ljudi.

Ponosni smo ne činjenicu da tim koji dolazi sa Univerziteta u Beogradu i koji dugo sarađuje sa Centrom za transfer tehnologije ostvaruje brojne uspehe i nastavlja da razvija svoja inovativna rešenja. Dobijena sredstva tim će iskoristiti za realizaciju nekoliko aktivnosti koje će osigurati dalji razvoj, pre svega marketing i povećanje vidljivosti proizvoda, ostvarivanje serijske proizvodnje i razvoj prodaje, kao i aktivno traženje investitora koji će ih dodatno osnažiti na putu ka inovativnim rešenjima za zelenu tranziciju.

Čestitke B-FRESH timu i Univerzitetu u Beogradu za sva naučna istraživanja koja nastavljaju da doprinose privredi i društvu!