WIPO – Međunarodna konferencija o intelektualnoj svojini i razvoju

wipo

WIPO – Međunarodna konferencija o intelektualnoj svojini i razvoju

22.02.2016.

Svetska organizacija za intelektualnu svojinu (WIPO) organizuje Konferenciju o intelektualnoj svojini i razvoju od 7-8. aprila 2016. godine u Ženevi.

Konferencija će na jednom mestu okupiti predstavnike vlada, nevladinih organizacija, vlasnike prava intelektualne svojine, privredna udruženja i druge relevantne stejkholdere, koji će diskutovati o ulozi intelektualne svojine u ekonomskom, socijalnom i kulturnom razvoju. Ona će biti mesto ukrštanja različitih mišljenja na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou. Ovaj događaj je i prilika za upoznavanje vodećih svetskih eksperata i razmenu iskustava sa kolegama širom sveta.

Sistem intelektualne svojine je značajan jer obezbeđuje okvire za razvoj novih proizvoda istovremeno štiteći originalnost i kreativni rad. On pruža mogućnost otvaranja novih radnih mesta, podstiče ekonomski rast kroz razvoj kreativnosti i ohrabrivanje inovativnosti, takođe omogućava bolji pristup otvorenim tržištima i efikasniju zaštitu potrošača.

Program konferencije i formular za registraciju možete naći na: http://www.wipo.int/meetings/en/2016/ip_development_conference.html