Veliki uspeh Em-cath –a u Kembridžu

em cath

Veliki uspeh Em-cath –a u Kembridžu

Srpski Em-cath ušao je u top 3 na globalnom takmičenju Imagine IF!, koje je nedavno održano u Kembridžu u okviru trodnevne konferencije Health Horizons. Na globalnom takmičenju startapa iz oblasti zdravstva učestvovalo je 12 finalista, i to iz Engleske, Španije, Hong Konga, Švajcarske, Amerike.

„Osvajanje takmičenja u Beogradu bilo je neverovatno iskustvo, ali biti u top 3 u Kemridžu kao jedan od 12 finalista je jedinstveno životno iskustvo. Imajte na umu da nam je prisustvovanje konferenciji Health Horizons, koja je bila domaćin Imagine IF! finala, pomogla nam ne samo u potencijalnom umrežavanju, nego i u uspostavljanju stvarnih kontakata sa investitorima i partnerima. To nam je takođe pomoglo da ojačamo svoju poziciju i nastavimo sa oživljavanjem našeg proizvoda. I naučili smo mnogo o svakom koraku koji moramo preduzeti”, rekli su predstavnici tima Em-Cath.

Em-cath je zasnovan na tehnologiji Univerziteta u Beogradu, čiji je pronalazač Boško Sremčević, doktor medicine. U pitanju je novi model urinarnog katetera koji rešava postojeći problem kontaminacije, prenosa bakterija i bola prilikom postavljanja. Put ka tržištu Em-cath je započeo kroz saradnju sa Centrom za transfer tehnologije Univerziteta u Beograd i Kancelarijom za transfer tehnologije pri Fondu za inovacionu delatnost, uz pomoć koje je i obezbeđeno finansiranje u iznosu od 20 hiljada evra.

Em-cath je najpre pobedio na lokalnim takmičenju IMAGINE IF!, koje je ove godine po prvi put organizovano u Srbiji, u saradnji Innovation Foruma iz Kembridža i Naučno-tehnološkog parka Beograd i Health Tech Lab-a.

Izvor: http://www.inovacionifond.rs/info/veliki-uspeh-em-cath-a-u-kembridzu