Uručena zahvalnica Centru za transfer tehnologije!

een 10

Uručena zahvalnica Centru za transfer tehnologije!

U sredu 21. Novembra 2018. godine Centar za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu dobio je zahvalnicu povodom obeležavanja 10 godina projekta “Evropske Mreže preduzetništva

Kao jedan od dugogodišnjih saradnika, Centar za transfer tehnologije je svojim istaknutim radom doprineo realizaciji ovog projekta u okviru koga 17.000 srpskih malih i srednjih preduzeća koristi usluge ove mreže.

Kroz aktivnosti Evropske mreže preduzetništva, domaća preduzeća i preduzetnici mogu dobiti informacije o uslovima za ulazak na tržište Evropske unije, novim prilikama za izvoz, pristup novim tržištima i fondovima.

Pored ovih, preduzetnici mogu da dobiju korisne informacije i iz oblasti intelektualne svojine od Evropskog IPR Helpdesk Ambasadora koga mogu kontaktirati preko Centra za transfer tehnologije.

Projekat “Evropska mreža preduzetništva” pruža pomoć malim i srednjim preduzećima u inoviranju i širenju poslovanja na međunarodna tržišta. Mreža je aktivna u preko 60 zemalja širom sveta. Okuplja 3000 eksperata koji dolaze iz više od 600 organizacija, a svaka od njih poznata je po odličnoj praksi pružanja poslovne podrške.

Centar za transfer tehnologije nastaviće i u budućnosti da podržava ovakve inicijative i projekte koji omogućavaju razvoj novih inovacija i dalji ekonomski razvoj Srbije.