Prijavi se na WB6 Startap Akademiju i prosperiraj!

start-up akademija

Prijavi se na WB6 Startap Akademiju i prosperiraj!

Pozivamo startape sa visokim potencijalom da iskoriste sjajnu priliku za unapređenje svog biznisa.

Nakon uspeha predhodne WB6 Startap Akademije, odlučili smo da i ove godine nastavimo u istom duhu i omogućimo novoj generaciji startapa da osnaže svoje poslovanje.

Predstavnici najboljih timova iz regiona će i ove godine imati priliku da od eksperata uče o sledećem:

  1. Finansiranje startup-ova:
    Kako doći do finansiranja? Ko može da mi da novac? Jedan od najvažnijih momenata za startup je predstavljanje potencijalnom investitoru ili poslovnom partneru. Svaki startap mora: da prođe kroz faze prikupljanja novca za startup, da nauči kako investitori razmišljaju i kako postići bolju vidljivost na tržištu.
  2. Prodaja & growth-hacking:
    Kako plasirati, reklamirati i razviti proizvod? Kako analizirati postignute rezultate? Naši eksperti će ilustrovati kako se formira KPI, matrica rasta, i najvažnije, strategija rasta.
  3. Predstavljanje investitorima:
    Kako u praksi izgleda predstaviti se potencijalnom investitoru? Da biste ovo naučili, u okviru same akademije tokom “Demo day”, učesnici uz pomoć saveta mentora će imati priliku da se predstave investitorima i potencijalnim partnerima sa kojima mogu da uspostave saradnju.

Od izabranih startapa se očekuje da delegiraju člana tima koji će prisustvovati svim modulima. Troškove za radionice, put i smeštaj snose GIZ i CEP.

Kako se prijaviti?

Centar za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu je partner na projektu “Strengthening the Start-up Ecosystem in the Western Balkan Region” koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), a koji je usmeren na unapređivanje razvojnih kapaciteta startapova i omogućavanju sticanja neophodnih znanja u cilju boljeg pozicioniranja na tržištu.

Stoga, pošaljite svoju „pitch“ prezentaciju i potvrdu da možete učestvovati na sva tri modula na: ctt@rect.bg.ac.rs najkasnije do 28. februara 2019. godine.
Broj mesta je ograničen i zakasnele prijave neće biti razmatrane.

Proces selekcije podrazumeva da će na osnovu „pitch“ prezentacija i dodatnih individualnih razgovora, žiri sastavljen od eksperata i predstavnika iz GIZ-a odabrati najviše 18 učesnika ovogodišnje WB6 Startap Akademije.

Kriterijumi za selekciju su:

  • Visok potencijal i/ili najbolji startap u zemlji
  • Preporuka lokalnog Haba
  • Potencijal skaliranja biznisa
  • Regionalni i/ili međunarodni značaj
  • Tržišni potencijal
  • Potencijal za rast
  • Kreiranje rešenja od regionalnog značaja je prednost
  • Kreiranje rešenja u skladu sa jednim od 17 ciljeva održivog razvoja je prednost

Prijavljeni timovi će biti obavešteni najkasnije do 5.og Marta 2019. o ishodu procesa selekcije.

Prvi modul će se održati od 28.3-29.3.2019.
Drugi modul je planiran za 24.4-25.4.2019.

Srećno!