Prijava za takmičenje za 100 najboljih inovativnih tehnoloških ideja

Prijava za takmičenje za 100 najboljih inovativnih tehnoloških ideja

Međunarodna mreža za transfer tehnologije – International Technology Transfer Network (ITTN), organizacija posvećena promociji međunarodne saradnje u oblasti transfera tehnologije i inovacija, prisutna u 35 zemalja, po drugi put organizuje Međunarodni forum predstavljanja i trgovine tehnologijom, u saradnji sa kineskim Centrom za međunarodnu razmenu nauke i tehnologije – China Centre for International Science and Technology Exchange (CISTE) i Naučnim parkom Zhongguancun – Zhongguancun Science Park. Događaj je bogate i kreativne sadržine, od uvodnih manifestacija, preko brojnih panela i foruma sa gostima iz međunarodno priznate zajednice institucija i stručnjaka, do glavne aktivnosti – takmičenja za 100 najinovativnijih idejnih rešenja iz deset industrijskih oblasti.

2020., kada je organizovan prvi Forum, učesnici su pred sobom imali izazove iz četiri oblasti – veštačka inteligencija i pametna proizvodnja, biotehnologija i medicinske inovacije, zelene inovacije – zaštita životne sredine i održivi razvoj, pametan transport i inovacije iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija. Ove godine, sfere su se proširile, te učesnici imaju priliku da predlože ideje i iz oblasti novih izvora energije, inovativnih materijala, moderne poljoprivrede, kao i vrhunskih medicinskih uređaja i opreme i alata.
Njihove ideje prolaze kroz tri kruga selekcije, svaki sa jasno definisanim kriterijumima i specifičnim i strateški odabranim sudijama, da bi završni krug rezultirao sa po deset odabranih idejnih rešenja iz deset industrijskih oblasti.
Takmičari mogu biti zaposleni, preduzetnici, studenti, studentski timovi, novooformljeni startup-ovi ili kompanije, važna je samo kvalitetna ideja!

Ukoliko ste zainteresovani da se prijavite, pozivamo Vas da se obratite Centru za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu i mi ćemo Vam pomoći u prvim koracima apliciranja i procesa selekcije.
Svoju prijavu možete poslati do kraja juna putem sledećeg linka: http://bestech.ittn.com.cn/#/regist/0?codel=CEE

Nagrade i benefiti za takmičare počinju od uključivanja u ovu mrežu. Zhongguancun (ZGC) Forum, uz čiju podršku se takmičenje i organizuje, predstavlja ključnu platformu za razvoj tehnoloških inovacija, sa fokusom na revoluciju, saradnju nauke i tehnologije i jačanje otvorene mreže globalnog preduzetništva. Forum pruža dodatnu mogućnost jačanja preduzetničkih ideja kroz implementaciju na tržište i trgovinu, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou. Odabrani takmičari će, kroz krugove selekcije, imati priliku da se konsultuju sa vodećim stručnjacima i ekspertima iz ciljanih oblasti, koji će im pružiti smernice za industrijalizaciju ideja, stručna uputsva za optimizaciju i unapređenje tehnologije, kao i predloge za saradnju i primenu na, pre svega, lokalnom nivou. Pored toga, u selekciju su uključeni i brojni investitori, koji će imati momenat sopstvene evaluacije i koji mogu uložiti novac u najbolje ideje, čime učesnicima obezbeđuju početni kapital, šansu za ostvarivanje prihoda i održiv nastavak usavršavanja tehnološkog rešenja.

Povezivanje sa domaćim i inostranim investitorima i institucijama, naučnim i tehnološkim parkovima, naučnicima i preduzetnicima, glavna je prednost jedne ovakve manifestacije i sigurno će pružiti početno uporište i sigurnost novoosmišljenim idejama.

Događaj je i prethodne godine kvalitetno promovisan i medijski propraćen, sa velikim brojem pregleda na online platformama, a ove godine očekuje se još veća podrška sa ciljem približavanja inovacija širem društvu, ali i potencijalnim interesnim stranama koje idejnim tvorcima mogu pružiti neki vid podrške i saradnje.

Za sve dodatne informacije o samom događaju, posetite veb stranicu: http://bestech.ittn.com.cn/itc/#/home