Poziv za prijavljivanje inicijativa u okviru projekta ZASAD ZA BUDUĆNOST

Poziv za prijavljivanje inicijativa u okviru projekta ZASAD ZA BUDUĆNOST

25.04.2015.

Projekat „Zasad za budućnost“ ima za cilj da se kroz podršku socijalnim preduzećima (Socijalna preduzeća (SP) mogu biti različita po organizaciji i strukturi, ali sva imaju jasnu socijalnu i javnu svrhu, ostvareni profit reinvestiraju ili su neprofitna, a koriste se preduzetništvom radi ostvarivanja svog socijalnog cilja. SP koriste profit kao sredstvo za ostvarivanje društvene koristi) unapredi postojeća poljoprivredna proizvodnja na više lokacija u Srbiji, da se time poveća zaposlenost i smanji siromaštvo. Oblast poljoprivrede odabrana je jer je u sladu sa strategijom društveno odogovornog poslovanja Kompanije. Potencijalni aplikanti treba da budu socijalna preduzeća bez obzira na vrstu registracije (udruženja građana, zadruge, registrovana poljoprivredna domaćinstva itd.), registrovani na teritoriji Republike Srbije.

Projekti sa kojima se potencijalni aplikanti prijavljuju treba da budu usmereni na unapređenje proizvodnje u tri poljoprivrede oblasti: povrtarstvo, uzgoj svinja i voćarstvo. Neophodno je da predloženi projekti imaju razrađen jasan biznis plan sa posebnim fokusom na socijalni aspekt (usmerenost na rešavanje određenog socijalnog problema, zapošljavanje ili rešavanje problema ugroženih/marginalizovanih grupa itd), ekonomsku uspešnost (visina godišnjeg obrta sredstava, organizacija poslovanja, plasman proizvoda itd), kao i da pokažu potencijal za održivost i unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Visina donacije:

Najbolje razrađeni i najrealističniji projekti razvijeni u skladu sa uslovima i kriterijumima konkursa dobiće novčanu podršku i/ili podršku u drugim neophodnim resursima (stručna podrška, oprema, sadni materijal, plasman proizvoda itd), u iznosu od 240.000,00 do 1.800.000,00 RSD.

U okviru projekta „Zasad za budućnost“ Delta Fondacija dodeliće sredstva u visini do 8.000.000,00 RSD.

Oblast podrške:

Oblasti koje se podržavaju u okviru ovog projekta isključivo se odnose na:

  • Povrtarstvo
  • Uzgoj svinja
  • Voćarstvo

Kriterijumi za učešće u projektu:

Ko se može prijaviti?

Konkurs je namenjen socijalnim preduzećima (programima socijalnog preduzetništva) u oblasti poljoprivrede sa područja Srbije bez obzira na vrstu registracije (udruženja građana, zadruge, registrovana poljoprivredna domaćinstva itd.). Neophodno je da aplikanti budu registrovani i aktivno rade najmanje godinu dana u oblasti poljoprivrede ili su ostvarili partnerstvo sa organizacijom koja ima iskustvo u oblasti poljoprivrede, kao i da su registrovani na teritoriji Republike Srbije.

Pojedinci, međunarodne organizacije, državne institucije i vladina tela ne odgovaraju uslovima ovog konkursa.

Rok za podnošenje projektnih ideja je 8. maj 2015. godine (do 17:00h).

Izvor: http://www.deltafondacija.rs/code/navigate.php?Id=77