Otvorene su prijave za plaćenu praksu u EUIPO kroz Pan-European Seal Professional Traineeship program

Pan-European Seal program

Otvorene su prijave za plaćenu praksu u EUIPO kroz Pan-European Seal Professional Traineeship program

Zavod za intelektualnu svojinu Evropske unije (European Union Intellectual Property Office, EUIPO) pruža priliku za jednogodišnju plaćenu praksu studentima koji su završili osnovne studije na Univerzitetu u Beogradu, a koji su zainteresovani za patente i njihovu komercijalizaciju!

Zahvaljujući Pan-European Seal Professional Traineeship programu, čiji je član i Univerzitet u Beogradu, izvrsni diplomirani studenti Univerziteta u Beogradu dobijaju jedinstvenu šansu za sticanje radnog iskustva u multikulturalnom okruženju u važnim institucijama Evropske unije čiji su glavni fokus pitanja intelektualne svojine. Odabrani kandidati će proći obuke, raditi na konkretnim zadacima kako bi primenili i dokazali stečeno znanje, njihov rad pratiće iskusni tutori, a najbolji će dobiti diplome na svečanoj ceremoniji na kraju prakse.

Na praksu se mogu prijaviti kandidati sa diplomom iz sledećih oblasti:

  1. Pravo,
  2. Pravo intelektualne svojine,
  3. Intelektualna svojina i upravljanje znanjem,
  4. Političke nauke i međunarodni odnosi,
  5. Jezici,
  6. Ekonomija i poslovna administracija/preduzetništvo,
  7. Informacione tehnologije,
  8. Komunikacije i vizuelni dizajn,
  9. Menadžment održavanja objekata, i
  10. Ljudski resursi.

Konkurs se sastoji iz dva dela:

  1. Prvi krug prijava odnosi se na interne prijave u okviru svakog Univerziteta koji je član Programa. Zainteresovani kandidati sa Univerziteta u Beogradu svoju prijavu mogu da pošalju u periodu od 5. do 25. februara 2022. godine, na adresu ctt@rect.bg.ac.rs. Prijava treba da sadrži CV i motivaciono pismo (do 1000 karaktera) na engleskom jeziku. Univerzitet u Beogradu će, na osnovu prikupljenih prijava, a u skladu sa kriterijumima dobijenim od koordinatora programa, formirati listu odabranih kandidata, koji će o rezultatima selekcije biti obavešteni do 28. februara 2022.
  2. Kandidati koji su odabrani od strane Univerziteta u Beogradu su u obavezi da do 31. marta 2022. godine podnesu svoju online prijavu na linku: https://euipo.europa.eu/ohimportal/en/traineeships .

Prilikom online prijave neophodno je priložiti:

  • CV na engleskom jeziku u Europass Word formatu,
  • Motivaciono pismo sa jasno naznačenim izborom lokacije prakse (EPO ili EUIPO),
  • Diploma osnnovnih/master studija sa naznačenom konačnom ocenom (ili uverenje o diplomiranju ukoliko diploma još nije izdata), i
  • Sertifikat(e) završenih e-learning kurseva: “EUTM in a Nutshell” i/ili “RCD in a Nutshell” (obaveznim kreiranjem naloga na EUIPO Academy Learning Portal).

Kandidati će biti obavešteni o rezultatima selekcije do kraja maja 2022. godine preko Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu.

Praksa počinje 16. septembra 2022. godine.

Više informacija pronađite ovde.