Otvorene prijave za PowerUp! takmičenje — Prilika za domaće cleantech startape da osvoje do 50 hiljada evra

PowerUp

Otvorene prijave za PowerUp! takmičenje — Prilika za domaće cleantech startape da osvoje do 50 hiljada evra

Timovi koji razvijaju rešenja iz oblasti kao što su energetika, mobilnost, pametni gradovi, grejanje, cyber security i cleantech imaju priliku da se prijave za PowerUp! — najveće startap takmičenje za zemlje Centralne i Istočne Evrope i osvoje nagradu od 50 hiljada evra. Takmičenje u Srbiji se organizuje u okviru InnoEnergy Huba Srbija, koji je vođen od strane Startita.

Od startapa koji se prijavljuju se očekuje da su barem u poslednjoj fazi izrade prototipa i da im je očekivano vreme do izlaska na tržište manje od dve godine.

Timovi će se prvo takmičiti u okviru svojih zemalja, dok će pobednici nacionalnih finala imati priliku da se predstave na velikom finalu 21. maja u Krakovu. Pored novčanih nagrada startapi će imati priliku da se izbore i za mesto u Highway investicionom programu InnoEnergy-a i dobiju investiciju u vrednosti do 150 hiljada evra.

Pre nacionalnih finala izabrani timovi će učestvovati u radionicama koje treba da im pomognu da u potpunosti definišu biznis model i unaprede svoje prezentacione veštine, dok učesnike velikog finala očekuje još jedan krug priprema sa InnoEnergy-evom mrežom evropskih mentora.

Ove godine posebna pažnja je usmerena na problem čistog vazduha, te će u okviru velikog finala u Krakovu će posebno priznanje biti dodeljeno najboljem rešenju iz ove oblasti.

Takmičenje u Srbiji je podržano od Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Formular i sve potrebne informacije za prijavu dostupne su na www.powerup.innoenergy.com.

Prijave su otvorene do 11. marta.

Izvor: https://startit.rs/otvorene-prijave-za-powerup-takmicenje-prilika-za-domace-cleantech-startape-da-osvoje-do-50-hiljada-evra/