Održan „Science2Business“ događaj

Održan „Science2Business“ događaj

15.06.2015.

U svečanoj sali rektorata Univerziteta u Beogradu 11. juna je održan događaj „Science2Business“ na kom je predstavljen novi koncept saradnje nauke i privrede kroz „Science2Business“ bazu koja omogućava kompanijama da brzo i lako steknu uvid u nova znanja i tehnologije i na taj način očuvaju i unaprede svoje kompetetivne prednosti, što je imperativ u vremenu brzog tehnološkog razvoja.

S obzirom da je promena fokusa nauke sa osnovnih na primenjena istraživanja sve aktuelnija tema i da raste svest o neophodnosti saradnje nauke i privrede na svim nivoima, događaju su prisustvovali predstavnici i jednog i drugog sektora, kako za govornicom, tako i u publici. Ovim je ostvaren cilj organizatora događaja da se na jednom mestu čuju iskustva i jednih i drugih i da svako sa svoje strane da predloge za jačanje saradnje.

Dr Nedeljko Milosavljević, direktor Centra za transfer tehnologije je, govoreći o „Science2Business“ bazi istakao da će ona učvrstiti postojeću i pomoći uspostavljanje nove saradnje između akademskih institucija i domaćih, ali i stranih kompanija i pozvao sve zainteresovane strane da zajedničkim snagama dalje rade na njenom jačanju, kako bi baza postala moćan alat saradnje nauke i privrede u budućnosti. Takođe je naglasio da je jedini način da Srbija ostane u konkurentskoj trci na evropskom tržištu da se pronađe način da se povećaju ulaganja u inovacije, a to je moguće ako se stalno radi na iznalaženju novih modela saradnje, kao što je „Science2Business“ baza, čijim kreiranjem je omogućeno povećanje aktivnosti iz domena:

  • zajedničkih istraživanja,
  • razvoja novog ili poboljšanja postojećeg proizvoda,
  • zajedničkog učešća na domaćim i međunarodnim projektima,
  • razvoja novih poslovnih ideja,
  • sаrаdnja sа zаintеrеsоvаnim nacionalnim i međunarodnim kоmpаniјаmа,

a što će posledično dovesti do uvećanja prihoda svih uključenih strana.

Science2Business“ baza je dostupna na sajtu Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu: www.ctt.bg.ac.rs

Galerija