Novi program podrške – Pametni Početak

Novi program podrške – Pametni Početak

Fond za inovacionu delatnost pokrenu0 je novi program podrške – Pametni Početak, za timove i mikro preduzeća koji žele da potvrde da su na pravom putu da osvoje tržište.

Pametni početak namenjen je za razvoj prvog prototipa ili minimalno održivog proizvoda. U okviru ovog programa Fond obezbeđuje finansijsku i mentorsku podršku, koja će pomoći u sprovođenju prve faze istraživanja tržišta, razvoju proizvoda, uspostavljanju poslovnog modela i započinjanju priprema za sledeću fazu prikupljanja finansijskih sredstava. Timovima i mikro preduzećima su za pojedinačne projekte na raspolaganju bespovratna sredstva u iznosu do 30.000 evra. Finansiranje koje Fond daje ne može preći 90% ukupnog budžeta projekta koji se prijavljuje. Dodatno, obezbeđena su i bespovratna sredstva do 5.000 evra za korišćenje mentorskih usluga.

Zahvaljujući sredstvima iz nacionalnog budžeta, za podršku mladim timovima i preduzećima izdvojeno je ukupno milion evra sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Sve uslove konkursa, važne datume, potrebnu dokumentaciju i link za prijavu, pronađite ovde.

Krajnji rok za podnošenje prijava 22. februar 2022. do 15 časova.