Nove prilike za srpske inovacije u Kini preko Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu!

12 eu china

Nove prilike za srpske inovacije u Kini preko Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu!

Rastuća potreba kineskog tržišta za novim tehnologijama predstavlja sjajnu mogućnost za srpske istraživače. Centar za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu (CTT UB) u prethodnih godinu dana aktivno je radio na uspostavljanju poslovne saradnje sa Kinom. Kruna ovog rada je potpisan Memorandum o razumevanju između kineskog EU centra za projekte u inovacijama (EUPIC) i Univerziteta u Beogradu i predstavlja početak nove epohe za srpske istraživače.

Ovim memorandumom obezbeđena je podrška srpskim istraživačima pri uspostvljanju saradnje sa naučno-istraživačkim institucijama i kompanijama u Kini. Prvi veliki korak je već učinjen – otvorena je kancelarija Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu u high-tech industrijskoj zoni u Qingdao!

Direktor CTT UB, dr Nedeljko Milosavljević, prisustvovao je otvaranju kancelarije i potpisivanju memoranduma koji srpskim inovacijama olakšava put ka kineskoj privredi. Uz podršku tima CTT UB istraživači će imati priliku da predstave svoje tehnologije, pronađu partnere u Kini i učestvuju na događajima koji će biti organizovani.

ctt ub office china

CTT UB na ovaj način unapređuje transfer tehnologije sa Kinom i promoviše naučno-tehnološka dostignuća Univerziteta u Beogradu.

Za više informacija obratite nam se na ctt@rect.bg.ac.rs