Nauka je i te kako zabavna! Noć istraživača će to potvrditi svim posetiocima

noć istraživača

Nauka je i te kako zabavna! Noć istraživača će to potvrditi svim posetiocima

Ako imate osnovca kojeg zanima sve: od prirodnih fenomena do toga gde je sve Kolumbo bio, ovo je događaj koji ne smete da propustite. Taj radoznali osnovac možete biti i vi.

Noć istraživača biće održana u petak 29. septembra u 11 gradova u Srbiji. Događaj je posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu, a takođe predstavlja jedinstvenu priliku da se građani na interaktivan način upoznaju sa aktivnostima naših istraživača. Posetioci mogu da očekuju veliki izbor besplatnog sadržaja: eksperimenti, naučno-popularizovana predavanja, aktivnosti za decu, posete istraživačkim laboratorijama, naučni kvizovi, igre, takmičenja sa istraživačima…

U Beogradu se Noć istraživača održava pod sloganom „Znanje na prvi ogled“, a trajaće od 17 do 22 sata. Istraživači će dočekivati posetioce u Francuskom institutu, Gete institutu, Galeriji nauke i tehnike SANU, Muzeju Vuka i Dositeja, Naučnom klubu Beograd, Kalemegdanu (Savskom šetalištu, Fontani Borba, Muzičkom paviljonu i Letnjoj sceni) i u tržnom centru Big fashion.

Noć evropskih istraživača se održava svake godine širom Evrope i susednih zemalja poslednjeg petka u septembru. Manifestacija je podržana od strane Evropske komisije u okviru Marija Sklodovska-Kiri akcije, koji predstavlja program Evropske unije za jačanje evropske istraživačke karijere.

Izvor: http://nocistrazivaca.rs/en/home