Mladi i privreda- Budućnost i realnost startapa u Srbiji

mladi i privreda

Mladi i privreda- Budućnost i realnost startapa u Srbiji

Podstaknut i motivisan mladima u Srbiji, njihovim najvećim izazovima i gorućim problemima, projekat “Karavan omladinskog preduzetništva” imao je cilj da mlade ljude širom zemlje upozna sa mogućnostima i izazovima pokretanja sopstvenog posla, hrabreći ih i motivišući da naprave prvi korak i pokrenu sopstveni posao.

Završetak ovog projekta obeležiće događaj „Mladi i privreda – realnost i budućnost startapa u Srbiji“ u sredu, 26.07.2017. godine, u dvorištu Rektorata Univerziteta u Beogradu sa početkom u 18h. Događaj organizuju udruženje Privredni forum mladih i Privredna komora Srbije, a podržan je od strane Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu. Univerzitet u Beogradu uvek rado učestvuje i podržava događaje koji za cilj imaju promociju preduzetništva mladih, jer kao institucija sa preko 100 000 studenata, budućnost svojih diplomaca vidi upravo u preduzetništvu.

Ono što nas očekuje 26. jula jeste prikaz ostvarenih rezultata projekta i retrospektiva proteklih godinu dana. Program uključuje panel diskusiju i projekciju dokumentarnog filma “Ne čekajmo prilike, stvorimo ih zajedno”. Tema panel diskusije jeste trenutno stanje omladinskog preduzetništva u Srbiji i koje su to velike promene koje nas očekuju u budućnosti. Mladi će imati priliku da čuju iz prve ruke od najvišeg državnog vrha, predstavnika Univerziteta u Beogradu, uspešnih kompanija, kao i ostvarenih preduzetnika u kom pravcu će se razvijati preduzetnička svera naše zemlje. Na samom kraju događaja gosti će imati priliku da se osveže i bolje upoznaju uz koktel i muziku.

Prijave su obavezne i svi zainteresovani se mogu prijaviti preko linka: https://goo.gl/t4aRLW

Izvori: http://pks.rs/, https://www.portalmladi.com/