Mihajlo Idvorski Pupin – putokaz u 21. Veku

mihajlo pupin

Mihajlo Idvorski Pupin – putokaz u 21. Veku

29.02.2016.

Interdisciplinarne studije pri Univerzitetu u Beogradu, „Religija u društvu, kulturi i evropskim integracijama“ vas pozivaju na predavanje koje će u Svečanoj sali Rektorata 1. marta od 18 časova održati gospođa Aleksandra Ninković Tašić, predsednica Obrazovno-istraživačkog društva Mihajlo Pupin i autorka interaktivne izložbe koja se već nekoliko meseci prikazuje u Istorijskom muzeju Srbije, „Pupin – od fizičke do duhovne realnosti“.

Dođite da čujete zašto bi Pupin mogao biti naš putokaz u 21. veku i nadahnuće svakom studentu. O njegovoj svestranoj ličnosti, dostignućima, brilјantnom umu i nadasve velikom srcu, o njegovom spoju vere i nauke, govoriće nam Aleksandra Ninković Tašić, koja je do sada proučila preko 15 hilјada dokumenata koja svedoče o ovom velikom čoveku. Sa svojih 36 patenata, on značajno doprinosi našem savremenom svetu. Ali to nije sve… Dođite da čujete priču o ovom svetskom velikanu!

Predavanje je pre svega namenjeno studentima i profesorima Univerziteta u Beogradu, ali je ulaz slobodan i za sve zainteresovane!

Dobro došli!

Izvor: www.bg.ac.rs