METABUILDING – GROW/HARVEST izazov

METABUILDING – GROW/HARVEST izazov

Ovaj poziv ne smete propustiti ukoliko dolazite iz malih ili srednjih preduzeća sektora građevine!

Inovativni projekti potrebni su svim industrijskim sektorima kako bi se, pre svega, razvilo održivo poslovanje u skladu sa modernim tehnologijama. Izazov GROW/HARVEST ima za cilj podsticanje međusektorske saradnje, kako bi se razmenila znanja, stručnost i tehnološka sredstva radi povećanja performansi i produktivnosti. Vizija je da mala i srednja preduzeća sarađuju na nivou cele Evropske unije, te su kriterijumi poziva jasno postavljeni tako da favorizuju međunarodnu saradnju i zajedničke ideje.

Grant po projektu iznosi maksimalno 60.000 evra, a poziv se odnosi na dve vrste inovacionih projekata, sa maksimalnim trajanjem od 6 meseci:

  • GROW projekte, usmerene na zajedničko stvaranje/razvoj tehnologija za građevinski sektor,
  • HARVEST projekte, fokusirane na integraciju/preuzimanje postojećih ili neiskorišćenih tehnologija i tehnoloških sredstava za ponovnu upotrebu u građevinskom sektoru.

Inovativne ideje moraju odgovoriti na izazov iz sledećih oblasti: informacione i komunikacione tehnologije u građevini, rešenja zasnovana na prirodi, reciklaža i cirkularna ekonomija i građevinska aditivna proizvodnja.

Poziv je otvoren do 15. septembra, stoga imate dovoljno vremena da promislite o idejama, pronađete potencijalnog partnera i prijavite se na ovaj međunarodni izazov!

Dodatne informacije o pravilima, kriterijumima selekcije i načinu prijave, pronađite na internet stranici: https://www.metabuilding.com/grow-harvest-call/