Konačno se pojavila ozbiljna konkurencija plastici!

Konačno se pojavila ozbiljna konkurencija plastici!

13.03.2017.

Oko 1,000,000,000,000,000,000 plastičnih kesa se iskoristi svake godine. Od toga se 89% upotrebi samo jednom. Plastične kese, koje koristimo samo nekoliko minuta, mogu ostati u prirodi od 15 do 1000 godina, zagađujući okeane i izazivajući ogromnu štetu našoj životnoj sredini.

Ali ovaj problem konačno dobija rešenje!

Napravljena je nova generacija ambalaže koja nudi do sada neviđenu kombinaciju svojstava papira i plastike. Ovaj materijal ima sve prednosti plastike – prilagodljivost, višekratnu upotrebu, lagan, mekan, ali što je najvažnije, napravljen je od obnovljivih sirovina i može se reciklirati!

Novi revolucionarni ekološki materijal

U pitanju je Paptic materijal napravljen od održivih drvenih vlakana, a pogodan je za primene umesto plastičnih folija. Za sada je materijal napravljen od 70% obnovljivih materijala i 80% materijala koji se može reciklirati, ali daljim razvojem na kraju će obe cifre dostići 100%. Ovaj termo-spajajući materijal, može se koristiti za pakovanje različitih proizvoda. Može biti rastegljiv do 20% i otporniji je od plastičnih filmova. To znači da ne može lako izgubiti svoj oblik pod opterećenjem. Kao i kod plastičnih kesa, kese nove generacije se mogu upakovati u manje zapremine, skladišti i spremiti za naredne upotrebe. Svojstva reciklaže čine ovaj materijal moćnim alatom za ekološki svesne brendove.

Nekoliko patenata štiti ovu revolucionarnu tehnologiju.