Još malo vremena za startape iz Srbije da se prijave na PowerUp by InnoEnergy takmičenje

power up

Još malo vremena za startape iz Srbije da se prijave na PowerUp by InnoEnergy takmičenje

Novi poziv za projekte deo je treće edicije najvećeg takmičenja za startapove koji rade u sektoru održive energije u 23 zemlje centralne i istočne Evrope, Baltičkim zemljama i delu Mediterana. Kako su saopštili organizatori, prijave za učešće traju od 19. juna do 11. septembra 2017. godine, a zainteresovani svoje ideje mogu prijaviti na sajtu powerup.innoenergy.com.

Rekordan broj prijava

 

Više od stotinu startapova već je poslalo prijave za PowerUp! by InnoEnergy takmičenje, najveće takmičenje u Centralnoj Evropi za startapove usmerene na rešenja u energetskom sektoru, saopštili su organizatori. Kandidati sa projektom utemeljenim u području energetike, prototipom uređaja, posvećenim timom i predviđenim vremenom za marketing od najviše dve godine, mogu učestvovati u takmičenju.

Raznolikost prijavljenih projekata u okviru ovog takmičenja pokazuje kako mlade kompanije fleksibilno reaguju na promene u energetskom sektoru, i prilagođavaju svoje projekte potrebama tržišta. Mnogi kandidati orijentisani su na uštede i smanjenje troškova proizvodnje energije, kao i na zaštitu okoline. Ovo tekmičenje podržava razvoj i pozicioniranje kompanija čija rešenja imaju potencijal da postanu globalna.

Najbolji učesnici PowerUp! takmičenja mogu se nadati pozivu za učestvovanje u Highway, akceleratoru sa pristupom sredstvima i do 150.000 EUR za timbilding, razvoj tehnologija, stvaranje i verifikaciju poslovnog modela, kao i komercijalizaciju na globalnim tržištima, te novčane nagrade

– Inovativna ideja više nije dovoljna. Energetsko tržište je vrlo zahtevno, a ono što je veoma važno u slučaju startapa i preduzetnika jeste vreme. Potencijalni korisnici bi trebalo da budu što pre uključeni kako bi se saznalo koja su njihova očekivanja. Potreba na koju proizvod odgovara, kao i vrednost koju nudi svojim korišćenjem, mnogo je važnija od samog proizvoda – poručio Mateusz Lisowski, izvršni direktor Enetecha, onima koji tek ulaze u svet startapova.

Veliko finale takmičenja održaće se u Budimpešti, dok će intenzivne radionice prethoditi regionalnim završnicama takmičenja, gde će finalisti imati mogućnost da razrade detalje svoje ponude, kao i da poboljšaju svoje prezentacione veštine. Do danas, više od 108 startapova iz 16 zemalja priključilo se takmičenju. Najbolje kompanije učestvovaće u radionicama koje će voditi iskusni treneri. Ove godine, inovatori iz 23 zemlje Centralne Evrope mogu se prijaviti da učestvuju na ovom događaju.

Rok za prijavu projekata na PowerUp je do 11. septembra 2017.

Izvori: http://www.ekapija.com/start-up/1859133/rekordan-broj-prijava-za-powerup-by-innoenergy-takmicenje-za-startape, http://www.pressreader.com/malta/the-malta-independent-on-sunday/20170827/282243780723788