Jednorozi ne postoje, oni se prave…

unicorn

Jednorozi ne postoje, oni se prave…

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) poziva startup-e da se prijave za jedinstven događaj pod nazivom: “GIZ WB6 Startup akademija“.

Kroz projekat “Strengthening the Start-up Ecosystem in the Western Balkan Region” GIZ želi ne samo da unapredi razvojne kapacitete startap-ova, već i da im omogući sticanje neophodnih znanja koja će im pomoći da se bolje pozicioniraju na tržištu.

Centar za Transfer Tehnologije zajedno sa još 6 regionalnih organizacija jedan je od partnera na projektu.

Tokom trajanja projekta polaznici će biti u prilici da dobiju primenljiva znanja i to kroz sledeće module:

1.Prodaja & growth-hacking:

Ovde ćeš naučiti kako da plasiraš, reklamiraš i postigneš rast svog proizvoda. Međutim, bez formiranja KPI ne možeš da meriš ono što si postigao zar ne? Bez brige, imamo i za to rešenje. Naši eksperti će ilustrovati kako se formira KPI, matrica rasta, i najvažnije strategija rasta.

2. Finansiranje startup-ova:

Odakle da dobijem finansiranje? Ko može da mi da novac? Kome da se obratim?
Teme kao što su: 4 faze sakupljanja novca za startup, kako investitori razmišljaju, strategija bolje vidljivosti, kako postići poslovni dogovor, procena vrednosti startup-ova, objasniće logiku iza ovog jako izazovnog poduhvata koji mora da prođe svaki startup.

3. Predstavljanje investitorima:

Ko god da je rekao da je praksa najbitnija, bio je u pravu. Zato u okviru same akademije, tokom “demo day”, učesnici uz pomoć saveta mentora će biti u prilici da se predstave investitorima kao i potencijalnim partnerima sa kojima mogu da uspostave saradnju.

GIZ WB6 Startup akademija okupiće stručnjake poput:

Selme Prodanović
Selma je višestruko nagrađivana i međunarodno priznata preduzetnica, investitorka filantrop. Tokom 2005.godine ona je osnovala svoju konsultantsku firmu Brainswork u okviru koje je uspešno konsultovala i podržala mnoge investitore. Osnivač je 1 Millionstartups.

Florijana Kandlera
Kao osnivač 3 startapa, Florijan je uspeo da prikupi čak 3.miliona dolara kako od samih anđela tako i od raznih ulagača. Pored ovoga Florijan objavljuje godišnje startap izveštaje i vodi emisiju čije su glavne teme kako naći sredstva za startapove.

Sretena Vranića
Tokom karijere Sreten Vranić imao je priliku da radi u Kini, SAD a trenutno je direktor Social Banking sektora u Erste Banci. Kao mentor učestvuje na nekoliko preduzetničkih programa, gde prenosi svoje znanje iz oblasti bankarstva i biznisa.

Prvi modul će se održati od 17.09.2018-19.09.2018.
Drugi modul je planiran za: 17.10.2018-19.10.2018.
Tačno vreme održavanje trećeg modula biće naknadno saopšteno

Rok za prijave je 10.09.2018.

Prijave možete poslati na: ctt@rect.bg.ac.rs

Broj mesta je ograničen, shodno tome biće izvršena selekcija učesnika.