Jačanje međunarodne saradnje

Jačanje međunarodne saradnje

Univerzitet u Beogradu potpisao je Sporazum o saradnji sa CEEC Inovacionim centrom kineskog grada Ningbo, koji radi na povezivanju i jačanju saradnje inovatora i preduzetnika iz Centralne i Istočne Evrope sa organizacijama i preduzećima iz Kine.

S obzirom na sjajnu saradnju u okviru Međunarodnog foruma predstavljanja i trgovine tehnologijom i takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju, dve strane su odlučile da ojačaju veze i dodatno podstaknu međunarodni transfer tehnologije, znanja, talenata i preduzetničkog kapitala.

Ningbo CEEC inovacioni centar ima decenijsku istoriju poslovanja i iskustva u povezivanju zemalja Centralne i Istočne Evrope sa značajnim kineskim, ali i međunarodnim institucijama i organizacijama, sa ciljem integrisanja inovativnih tehnoloških rešenja iz ovih zemalja u međunarodne lance vrednosti. Jačanjem ekonomske saradnje i promovisanjem tehnoloških rešenja postiže se transformacija i komercijalizacija inovacija, koje na međunarodnom nivou postaju značajne i prepoznatljive.

Centar za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu sprovodiće sve aktivnosti predviđene ovim Sporazumom i posvećeno raditi na predstavljanju i promovisanju inicijativa i projekata, ali i sjajnih, inovativnih ideja sa Univerziteta u Beogradu.