Iskoristite šansu da kreirate budućnost svetske privrede! Prijavite se za Ideas4Action takmičenje

Ideas4Action

Iskoristite šansu da kreirate budućnost svetske privrede! Prijavite se za Ideas4Action takmičenje

Svet se uveliko suočava sa izazovima budućnosti – zahvaljujući ubrzanom tehnološkom razvoju umnožavaju se prilike, perspektive i mogućnosti, ali rastu i izazovi i problemi u njihovoj potencijalnoj realizaciji.

Jedan od međunarodnih projekata koji podstiče kreativno i konstruktivno razmišljanje u pogledu budućih održivih privreda u svetu je i projekat Ideas 4 Action.

Projekat je nastao organizovanom inicijativom Svetske banke i američke Wharton škole iz Pensilvanije sa željom da podstakne mlade ljude iz celog sveta da se priključe takmičenju u kreiranju inovativnih poslovnih rešenja i menadžment modela u okviru oblasti održivog razvoja definisanih globalnim ciljevima. Neke od ključnih oblasti su: promocija mira, smanjenje siromaštva, zapošljavanje, promocija zdravlja, očuvanje planete, klimatske promene.

Svi mladi ljudi od 18 do 35 godina, okupljeni u timove, pozvani su da konkurišu sa svojom idejom, sve do 28. februara 2018. popunjavanjem formulara.

Selekcija poslovnih rešenja vrednovaće se kroz nekoliko ključnih kriterijuma kao što su jasnoća predloga, kreativnost, značaj i izvodljivost. Najboljima, koji će biti poznati krajem maja, biće omogućeno predstavljanje na međunarodnim događajima na visokom nivou i podrška u finansijkom i edukativnom smislu.

Mladim profesionalcima iz Srbije će biti pružena mentorska i koordinacijska podrška da svoje ideje predstave u međunarodnim okvirima u delu takmičarskog segmenta projekta.

Izvor: https://www.ekapija.com/after-workhours/2012350/mladi-kreiraju-buducnost-svetske-privrede-prijave-za-idea-4-action-do-28, http://www.ideas4action.org/2018-competition/