Innovation week 2018: Kada se sretnu nauka, tehnologija i privreda

nedelja inovacija

Innovation week 2018: Kada se sretnu nauka, tehnologija i privreda

Konferencija Innovation week 2018 ima za cilj da stvori platformu za povezivanje nauke i privrede i da jednom godišnje predstavi domaće potencijale i najbolje primere inovacija, kako u naučnim institutima tako i u rastućoj startap zajednici, ali i da uključi vodeće domaće i svetske kompanije iz čijih iskustava možemo da učimo.

Innovation week 2018 održava se od 28. maja do 1. juna u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, u organizaciji AFA asocijacije, sa ciljem da se povežu nauka, tehnologija i privreda u Srbiji i regionu.

Zajedno na istom mestu inovatori, naučnici, lideri korporacija, preduzetnici, investitori, startapovi, neprofitne organizacije, investicioni fondovi i predstavnici Vlade okupiće se sa ciljem da se predstave napredne ideje iz oblasti nauke i tehnologija koje mogu da unaprede industriju, podstaknu ekonomiju i doprinesu rešavanju najvažnijih problema društva u oblastima obrazovanja, zdravstva, bezbednosti, nezaposlenosti, siromaštva, zaštite životne sredine, energetike i dr.

Svečano otvaranje konferencije Innovation week 2018 održava se 28. maja u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

Prva dva dana konferencije pod nazivom “Nauka u susret biznisu” će se održati u Naučno-tehnološkom parku, dok su treći i četvrti rezervisani za posete istraživačkim centrima i startapovima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Nedelja inovacija će se završiti 1. juna koktelom u Klubu privrednika.

AFA, koja organizuje ovu konferenciju, je posvećena ekonomskom osnaživanju žena i njihovoj afirmaciji kroz pokretanje važnih društvenih tema i kreiranje projekata koji doprinose unapređenju društva u kome će svi imati podjednake mogućnosti.

Izvori: https://pcpress.rs/innovation-week-2018-kada-se-sretnu-nauka-tehnologija-i-privreda/, https://www.ekapija.com/news/2111643/innovation-week-u-beogradu-novom-sadu-i-nisu-od-28-maja-do