Imaš energiju, inicijativu i sjajnu ideju? Prijavi se za Radionicu za osmišljavanje i razvoj poslovnih ideja

ideation

Imaš energiju, inicijativu i sjajnu ideju? Prijavi se za Radionicu za osmišljavanje i razvoj poslovnih ideja

Dođite da razvijete nove veštine, osmislite i razvijete nacrte poslovnih ideja i poslovnih modela u oblasti zelene ekonomije i održivog razvoja. Upoznajte se sa kolegama koje dele vaša interesovanja.
Potreba za razvojem poslovnih ideja i modela koji su usklađeni sa principima održivog razvoja je evidenta. U STEM oblastima (Science, Technology, Engineering and Mathematics) postoji veliki neiskorišćeni potencijal za razvoj takvih poslovnih ideja, a istovremeno je dodatan razvoj veština i znanja koja se odnose na osmišljavanje i razvoj poslovnih ideja potreban upravo studentima u ovim oblastima.

Iz tog razloga nam je zadovoljstvo da pozivamo studente završnih godina na prirodno-matematičkim, inženjerskim, tehničkim, tehnološkim fakultetima, kao i studente završnih godina na ekonomskim i drugim fakultetima (npr. organizacione nauke i/ili druge društvene nauke) da učestvuju u Radionici za osmišljavanje i razvoj poslovnih ideja.

Na ovoj radionici studenti će imati priliku da kroz rad steknu nove veštine i znanja u oblastima osmišljavanja i razvoja poslovnih ideja i modela, koji poreklo imaju u oblastima za koje se učesnici školuju (STEM oblasti), i koji mogu da doprinesu realizaciji ciljeva održivog razvoja i borbe protiv klimatskih promena. Učesnici će primeniti savremene metodološke pristupe, odnosno alate, kao što su business model canvas, system innovation, design thinking i sl. Učesnici će se upoznati sa problematikom klimatskih promena i kontekstom poslovnih mogućnosti u oblastima održivog razvoja, ali i sa načinom kako se razvijaju poslovne ideje.

Radionica će se održati 1. juna u Rektoratu Univerziteta u Beogradu u Učionici u potkrovlju (Studentski trg 1, Beograd). Agenda se nalazi u prilogu.

Prijavite se popunjavanjem formulara do 31. maja 2018.

Radionica je namenjena za 25-35 učesnika.

Organizatori radionice su Climate Innovation Hub i Centar za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu, a podršku pruža Privredna komora Srbije (Climate KIC Srbija) i UNDP Program Lokalni razvoj otporan na klimatske promene.