EU Knowledge Valorisation Week 2022

EU Knowledge Valorisation Week 2022

EU Knowledge Valorisation Week je virtuelni događaj koji će se održati u periodu od 29. marta do 1. aprila 2022. godine, sa ciljem da se rezultati brojnih naučnih istraživanja i inovacija pretoče u prava, opipljiva rešenja – proizvode i usluge. Događaj će okupiti zainteresovane strane i kreatore politika iz cele Evrope i predstaviti najbolje primere politika i alata za praktično usvajanje rezultata naučnih istraživanja, a u korist privrede i društva u celini.

Organizaciji događaja dosta su pomogli različiti univerziteti, poslovna udruženja, istraživačke i umetničke institucije, podelivši sopstvene primere dobrih praksi, koje daju željene rezultate.

Događaj naročito podržava Evropsku godinu mladih i predstavlja jedinstvenu priliku za razmenu znanja i iskustava, vršnjačko učenje i diskusije, ali i reformu valorizacije znanja, inovacija i preduzetništva. Fokus je na inicijativama koje neguju i promovišu preduzetnički način razmišljanja i aktivnosti među mlađim generacijama, a sve u skladu sa Evropskom univerzitetskom strategijom.

Događaj organizuju Evropska komisija, Generalni direktorat za istraživanje i inovacije, države članice EU i zemlje EEA.

Prijave su otvorene do 30. marta, a sve informacije o programu, agendu i prijavni link, pronađite na stranici: https://ec.europa.eu/info/events/eu-knowledge-valorisation-week-2022-2022-mar-29_en