Danube Cup konferencija

Danube Cup konferencija

U okviru Danube Cup mreže održava se konferencija ‘Preduzetnička/startap studentska edukacija’, 28. aprila u Budimpešti, u organizaciji Korvin univerziteta u Budimpešti i Fakulteta ekonomskih i društvenih nauka Univerziteta za tehnologiju i ekonomiju.

Konferencija ima za cilj da istakne trendove u preduzetničkom/startap obrazovanju, razmeni znanja i iskustva i ukaže na delotvorne, već implementirane mere koje se mogu primeniti ne samo u visokoškolskim ustanovama, već i u različitim inkubatorima i akceleratorima. Na konferenciji se očekuje učešće stručnjaka, organizacija i iskusnih pojedinaca iz Austrije, Nemačke, Poljske, Srbije, Moldavije, Holandije i Velike Britanije.

Interaktivna celodnevna konferencija obuhvata sadržajan i bogat program, a između ostalog će biti predstavljeno i 27 istraživačkih radova, validiranih od strane Danube Cup naučnog odbora. Učesnici konferencije moći će da prate brojne sesije usmerene na razmenu značajnih iskustava i najboljih praksi iz oblasti jačanja akademskog preduzetništva, a jednu od njih – ‘Preduzetnička edukacija u praksi’, vodiće direktor Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu, dr Nedeljko Milosavljević.
On će sa kolegama razgovarati o važnim aspektima preduzetničkog obrazovanja i sticanju praktičnih veština za planiranje i razvoj inovativnih rešenja, a sa ciljem podsticanja i pružanja podrške mladima na početku njihovog preduzetničkog puta.