Da li želite da budete deo sledeće generacije inovatora u oblasti klimatskih promena? Prijavite se za Pionire u praksi!

pioniri u praksi

Da li želite da budete deo sledeće generacije inovatora u oblasti klimatskih promena? Prijavite se za Pionire u praksi!

Da li ste profesionalac koji želi da nauči nove veštine? Da li želite da kreirate nove proizvode i usluge radi promocije smanjenja ugljenjičnog otiska? Ukoliko je vaš odgovor DA, prijavite se za program Pioniri u praksi!

Ovaj program učesnicima nudi:

  • Onlajn obuku o sistemu inovacija;
  • Učešće na 2 nacionalne radionice;
  • Mentorstvo za unapređenje inovativnih veština;
  • Grupni projektni zadatak za realne izazove;
  • Radnu praksu od 4 do 6 nedelja u organizaciji domaćina koji je aktivan u oblasti; održivosti, klimatskih promena i životne sredine;
  • Finansijsku podršku za putne troškove i smeštaj.

Ovaj program približava ljude kojima je stalo do očuvanja životne sredine i sve javne, privatne, naučno-istraživačke, neprofitabilne organizacije iz različitih sektora koje se bave klimatskim promenama. Ovaj program nudi jedinstvenu priliku da sarađujete na evropskom nivou, da podelite iskustva, najbolju praksu, proširite svoju mrežu poznanstava kao i da stvorite nove proizvode i usluge iz oblasti klimatskih promena.

Tokom programa, kao pionir, imate priliku da završite trening u trajanju 4-6 nedelja (regionalno ili međunarodno) tokom koga biste radili u grupi, na pravim klimatskim izazovima u Srbiji, podržani od strane mentora koji s utu da pomognu da na pravi način razmišaljete o inovacijama koje će ublažiti klimatske promene.

Pravo prijave imaju ljudi sa iskustvom i/ili kvalifikacijama u radu na klimatskim promenama sa dobrim poznavanjem engleskog jezika.

Prijava je otvorena do 15. aprila u 23:59.

EU program „Pioniri u praksi” i ove godine realizuje Privredna komora Srbije u okviru projekta Climate-KIC Srbija, sa namerom da spaja profesionalce iz privrede, male kompanije, univerzitete, istraživačke institute, lokalne eksperte, kao i neprofitne i državne organizacije.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati lokalnog menadžera na: isabel.airas@pks.rs

Više na: https://pioneers.climate-kic.org/pip-regions/sb, http://een.rs/vest/poziv-za-ucesce-u-eu-programu-pioniri-u-praksi/