Crowdfunding pomaže da se ostvari san inovatora! Evo sjajnog primera

Crowdfunding pomaže da se ostvari san inovatora! Evo sjajnog primera

Često se kaže da je nužda i potreba za nečim „majka svih izuma“ . To se svakako može reći za tehnološku inovaciju koja nam ovog puta stiže iz Japana.

Potreba jednog dizajnera da brzo i efikasno manipuliše slikama koje koristi u toku procesa dizajniranja, ga je navela da u saradnji sa japanskom kompanijom Bit Trade One kreira potpuno nov uređaj pod imenom RevOmate koji će pomoći kako njemu tako i njegovim kolegama.

RevOmate u akciji

RevOmate u akciji

Bit Trade One dizajnirala je uređaj na takav način da on omogućava lako manipulisanje slikama, što je od velike važnosti za ljude koji se bave dizajnom.

Osim glavnog rotirajućeg tastera koji se nalazi na vrhu, RevOmate ima i 10 individualnih tastera koje je moguće podesiti da obavljaju određenu funkciju. Svaka inovacija postaje popularna jedino ako je laka za upotrebu i kada obični ljudi mogu da je koriste bez prethodne obuke. To je i bila zamisao japanske kompanije, pa je sam uređaj koncipiran kao plug and play, što znači da se isti samo priključi preko USB porta i spreman je za korišćenje.

Ako se pitate koji će vam softver biti neophodan kako biste koristili ovu spravicu, odgovor je jednostavan: ukoliko imate Windows 7, 8, 8.1,10, moći ćete da koristite sve pogodnosti koje uređaj nudi.

Ideja za RevOmate nije bila dovoljna, bila su neophodna i finansijska sredstva koja bi omogućila kreiranje proizvoda. Kako nijedan investitor nije bio zainteresovan, idejni tvorci su se okrenuli crowdfuding-u kao izvoru finansiranja. Uz pomoć ove platforme, za relativno kratko vreme prikupljena su sredstva koja su omogućavala otpočinjanje serijske proizvodnje.

Ovo samo pokazuje kako dobra inovacija može biti komercijalizovana i bez sredstava velikih donatora. Od velike je važnosti da pored dobre ideje, postoji i adekvatna tržišna strategija, koja ima jasne ciljeve, vremenski okvir, i plan koji ima za cilj uspešno plasiranje proizvoda na tržište.

Očekuje se da će RevOmate biti dostupan početkom marta 2018. godine po ceni od $70.

Izvor: http://bit-trade-one.co.jp/