Centar za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu u CERN-u

Centar za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu u CERN-u

09.12.2014.

Na sastanku Upravnog odbora održanom u CERN-u (Evropska organizacija za nuklearna istraživanja), 4. decembra ove godine, Univerzitet u Beogradu je izabran za novog člana HEPTech-a (High Energy Physics Technology Transfer Network).

HEPTech je mreža za transfer tehnologije vodećih naučno-istraživačkih institucija iz oblasti astro fizike i nuklearne fizike i univerziteta iz 16 evropskih zemalja, među kojima je sada i Univerzitet u Beogradu preko svojih predstavnika, Centra za transfer tehnologije i Inovacionog centra Instituta za fiziku.
HEPTech je osnovan da bi svojim članicama, kroz saradnju nauke i privrede omogućio lakši transfer tehnologije i znanja, zajednička istraživanja, kao i komercijalizaciju inovativnih proizvoda.

Na nedavno održanom skupu u Ženevi direktor Centra za transfer tehnologije (CTT), dr Nedeljko Milosavljević i direktor Inovacionog centra (IC) Instituta za fiziku, dr Saša Lazović su predstavili institucije iz kojih dolaze, kao i Univerzitet u Beogradu pred Upravnim odborom HEPTech-a, koji je potom jednoglasno promovisao Univerzitet u Beogradu u punopravnog člana ove prestižne organizacije. Tom prilikom oni su govorili o dosadašnjim rezultatima CTT-a i IC-a na polju transfera tehnologije i naučno-istraživačkog rada u oblasti nuklearne fizike, kao i o budućim ciljevima i izrazili uverenje da će članstvo u HEPTech-u u mnogome doprineti realizaciji tih ciljeva, ali su i naglasili doprinos CTT-a i IC-a ovoj mreži.

HEPTEch_003_04 décembre 2014_GuillaumeJeanneret-CERN2014