Do 50.000 evra za startape iz oblasti klimatskih promena u okviru Climate-KIC Akceleratora

climate kic

Do 50.000 evra za startape iz oblasti klimatskih promena u okviru Climate-KIC Akceleratora

Da li ste inovator sa naprednim idejama sa kojima ćete se suprotstaviti klimatskim promenama? Da li sa svojim timom radite na pokretanju poslova sa novim tehnologijama ili razvoju komercijalno održivih usluga, od uticaja na klimatske promene? Da li posedujete dobro znanje engleskog jezika? Onda je ovaj program napravljen samo za vas!

Privredna komora Srbije i ove godine poziva timove da se prijave na treće izdanje Climate-KIC Akceleratora- najvećeg evropskog akceleratora u oblasti čistih tehnologija, namenjeg startapovima i preduzetnicima. Ovaj program pomoći će vam da pokrenete sopstveni posao, da se pripremite za prve investitore i kupce, kao i da izgradite svoju poslovnu mrežu na međunarodnom tržištu.
Ovo izdanje Climate-KIC startap akceleratora trenutno se sprovodi u 9 država (uključujući i Srbiju), ali je poziv otvoren i za timove iz BiH, Makedonije Crne Gore i dr. s tim što kandidati iz tih država moraju prisustvovati svim obaveznim programskim komponentama u nekoj od devet zemalja u kojima se program standardno sprovodi.
Svi timovi koji rade na pokretanju poslova sa novim tehnologijama ili razvoju komercijalno održivih usluga u oblasti klimatski promena mogu se prijaviti za učešće, a Climate KIC Akcelerator će odabranima omogućiti finansijsku podršku i do 50.000 EUR po timu (visina zavisi od faze za koju se tim prijavljuje).
Pored novčane podrške, timove očekuju i ekspertski treninzi i radionice (3 lokalne i 1 međunarodna), lično mentorstvo i umrežavanje, učešće u internacionalnom bootcamp-u, kao i pristup klijentima – KIC partnerima i mreži.

Konkurs je otvoren do utorka, 03.04.2018. god.

Više informacija o programu i prijava učešća možete pogledati na zvaničnom sajtu kao i na Facebook stranici.

Za pomoć u apliciranju i dodatne informacije možete pisati na climate-kic@pks.rs.

Izvori: http://www.netokracija.rs/climate-kic-akcelerator-2-143391, http://www.pks.rs/