Mislite da ste najkreativniji pronalazač? Pogledajte onda sledeće 4 inovacije

Mislite da ste najkreativniji pronalazač? Pogledajte onda sledeće 4 inovacije

Odagnajte loše misli i pustite mašti na volju. Ovi inovatori su zahvaljujući tome obezbedili svoje mesto u istoriji.

Ako ste inovator u samoj srži svog bića, verovatno vas okruženje doživljava kao posebnu osobu – boga u malom. Osobu koja svoje misli može da materijalizuje u genijalnu inovaciju. Ako ipak sputavate svoju genijalnost i razmišljate negativno sa mišlju “sve što smislim nije baš neka epohalna stvar”, lako se može desiti da grešite. Imajte vere u svoje sposobnosti. Pročitajte primere genijalaca poput vas koji nisu dozvolili da svakojake “mušice” stanu na put njihovom uspehu. Ovo su neki od trenutno najinteresantnijih izuma – nadamo se da će se i vaš uskoro naći na ovom spisku.

VEŠ MAŠINA ZA MRŠAVLJENJE

Spoj sobnog bicikla, veš-mašine i punjača! Naravno za očekivati je da ovakva ideja dolazi iz glave jednog studenta iz Kine. Dok pedalate, bubanj se okreće i veš-mašina radi! Ovaj projekat ima još jednu namenu – dok vrtite pedale možete napuniti i svoj mobilni telefon ili lap-top. Zamenite električnu veš-mašinu ovom mehaničkom i, osim toga što ćete štedeti struju, imaćete dodatnu motivaciju za rekreaciju – u suprotnom sutradan nećete imati čistu garderobu za posao! A i uštedećete na prostoru u svom stanu jer ovaj izum staje pod krevet – naravno ako imate poveći ležaj.

Bubica prevodilac

Loša vest za prevodioce i idealna naprava za one koji često skitaju svetom – bilo iz poslovnih ili hedonistčkih razloga. Čim stavite ovu bubicu u uho, jezičke barijere više ne postoje. Možete razgovarati sa Kataloncem koji reč engleskog ne zna i sve ćete ga razumeti, kako tvrde izumitelji ove naprave. Bubica simultano prevodi različite jezike i omogućava da razgovor dva stranca teče glatko, bez ikakve potrebe za smešnim gestikulacijama. Inovatori iz Njujorka misle da ova revolucionarna stvarčica predstavlja početak kraja prevodilačke profesije.

bubica za prevod

Izvor: macrumors.com

Izvor: cowarobot.com

Pametno koferče

Još jedna savršena stvar za moderne nomade! Pametni kofer-robot koji Vas prati gde god da krenete. Dovoljno je da ga povežete sa svojim mobilnim telefonom i ruka koja vam je do sad služila za vuču preteških kofera po prevelikim aerodromima postaje slobodna za guranje kroz gužvu, kako i dolikuje pravim avanturistima! Ovaj pametni kofer ima i svoj siguran sistem zaključavanja i puni se na USB. Inovatori tvrde da ni neravne površine ni bankine nisu prepreka za ovog pametnjakovića!

Emotikoni za automobile

U doba kad za svaku reč postoji smajli ili stiker, bilo je pitanje vremena kad će i automobili dobiti svoje smajlije! Ova jednostavna LED signalizacija montira se na zadnje staklo automobila i omogućava vozaču da onome iza sebe uputi jednu od 16 reči ili emotikona. Ne morate više da dižete ruku kad vas neko pusti da se uključite – sad je dovoljan jedan klik i kolega vozač dobiće divan znak zahvalnosti. Bilo bi zanimljivo videti koji emotikon bi preovladao na zadnjim staklima automobila na Slaviji u 5 popodne petkom!

Savremeni ljudi su prilično razmaženi, imaju raznolike potrebe – kao nijedni pre! Nađite način da im udovoljite, nije toliko teško! Možda će baš vaša inovacija biti ta preko potrebna stvarčica u džepu tinejdžera 2030. godine.

Autor: Vanesa Vidović, član Motivator tima

(izvor: http://www.themost10.com, http://inventorspot.com)