Naučno-tehnološki park Univerziteta Cinghua (TusPark) i Univerzitet u Beogradu potpisali Memorandum o razumevanju

tuspark

Naučno-tehnološki park Univerziteta Cinghua (TusPark) i Univerzitet u Beogradu potpisali Memorandum o razumevanju

17.06.2016.

Prepoznajući značaj koji podrška inovacijama i jačanje preduzetništva imaju u procesu ekonomskog razvoja Narodne Republike Kine i Republike Srbije, Naučno-tehnološki park Univerziteta Cinghua (TusPark) iz Pekinga i Univerzitet u Beogradu su potpisali Memorandum o razumevanju.

Potpisivanjem Memoranduma od strane rektora Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladimira Bumbaširevića i direktora TusParka Herberta Čena, zvanično je obeležen početak saradnje na obezbeđenju razvoja okvira za dublje povezivanje u oblasti preduzetništva, transfera tehnologije i naučnoistraživačkog rada.

„Drago nam je što smo potpisali memorandum sa najvećim svestskim univerzitetskim naučno-tehnološkim parkom, koji je u sastavu jednog od najuglednijih kineskih univerziteta. Ova saradnja će omogućiti ostvarivanje zajedničkih interesa na najbolji način. “, izjavio je Rektor.

„Vrlo smo srećni zbog uspostavljanja veza između TusPark-a i Univerziteta u Beogradu. Verujem da ćemo zajedničkim delovanjem doprineti međusobnom razumevanju, razmeni informacija, i saradnji između preduzetnika obe zemlje.“, rekao je počasni predsednik i osnivač TusPark-a, profesor Meng Mei.