Dostupnost investicija: Privatni kapital – finansijsko sredstvo za rad

Dostupnost investicija: Privatni kapital – finansijsko sredstvo za rad

14.12.2014.

U ponedeljak, 15. decembra održaće se događaj pod nazivom “Dostupnost investicija: Privatni kapital – finansijsko sredstvo za rad”, koji organizuje Srpska asocijacija privatnog kapitala (SPEA) sa ciljem da se sazna više o investicijama privatnog kapitala u Srbiji, rezultatima ovih ulaganja, planovima za narodni period i potencijalima.

Događaj će početi u 10:30 i sastoji se od dve panel diskusije – jednu gde će razgovarati investitori, a drugu gde će fokus biti na preduzetnicima i njihovim iskustvima. U 12:30 će se događaj završiti koktelom. Mesto održavanja događaja je Privredna komora Srbije (ul. Resavska 13-15) i otvoren je i besplatan za sve zainteresovane, ali je potrebno prethodno prijaviti svoj dolazak – pošaljite ime i prezime na mejl rsvp@spea.rs.

Na prvom panelu će se predstaviti novi fondovi za investiranje. Tako će Evropska Banka za obnovu i razvoj (EBRD) predstaviti svoj novi ENEF fond od 70M EUR, SEAF Opportunity fond je takođe spreman za nova investiranja, dok će StartLabs, kao prvi akcelerator u Srbiji, govoriti o svom programu.

U drugom panelu će preduzetnici, među kojima je i nama dobro poznat Rade Joksimović, koji trenutno radi na svom drugom startapu nakon što je prvi prodao za šestocifren iznos.
Direktori firmi koje su primile investiciju iz fondova u prvom panelu govoriće o svojim iskustvima pre i nakon investicije. Takođe, ukratko će predstaviti model saradnje, očekivanja investitora kao i lične anegdote vezane za iskustvo udruživanja snaga sa investicionim fondom kao svojim novim poslovnim partnerom.

Kako nam Vuk Guberinić, izvršni direktor SPEAe kaže, žele da podstaknu interaktivnost i uključivanje svih posetilaca:
Paneli su organizovani tako da, osim izlaganja, predviđaju i aktivnu komunikaciju sa publikom tj. gostima događaja, te vas ovom prilikom pozivamo na aktivno učešće i ne samo prisustvo na ovom događaju.

Do sada ovakvi događaji nisu bili otvoreni za prisustvovanje, tako da je ovo veliki korak napred i dobra prilika da se i preduzetnička ekipa bliže upozna sa domaćim privatnim investitorima i čuje njihov ugao gledanja.