Berza ideja

Berza ideja

31.08.2015.

Kancelarija za mlade u saradnji sa udruženjima Gradske uprave grada Beograda i ICT Net realizuju projekat „Berza ideja“ (Marketplace of ideas). Projekat je namenjen mladima od 18-30 koji se bave savremenim tehnologijama i pruža im mogućnost da sarađuju sa nekim od najvećih kompanija iz sektora informacionih i komunikacionih tehnologija.

Ova platforma ima za cilj da kroz programe prakse, kao i druge oblike saradnje ostvari bolje povezivanje privatnog sektora i mladih. Platforma će u buduće biti jedan od servisa KZMU i na taj način će biti dostupna svim mladima koji će imati priliku da sa mentorima razvijaju svoje ideje i steknu praktična znanja koristeći nove tehnologije.

Dalji razvoj platforme realizuje se kroz projekat „Ekonomsko i organizaciono osnaživanje mladih na teritoriji Grada Beograda“ koji sprovodi Grad Beograd, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Realizacija projekta podrazumeva tri faze. Prva faza obuhvataće saradnju mladih i kompanija kroz mentorski rad na razvoju ideja kandidata, ili kroz rad na rešavanju zadataka delegiranih od strane kompanija. U drugoj fazi projekta realizovaće se program obuke. U trećoj, poslednjoj, fazi učesnici će imati priliku da na Belgrade Venture Forumu predstave rezultate rada ostvarene tokom učešća u ovom projektu.

Zainteresovani za učešće na projektu se mogu prijaviti na sajtu: http://www.marketplaceofideas.rs/sta-je-marketplace-of-ideas/