Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd

Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd

24.02.2015.

Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd (eng. European BEST Engineering Competition) je projekat koji ima za cilj da studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu pruži mogućnost da iskažu svoje veštine i sposobnosti učestvujući u lokalnom inženjerskom takmičenju, u dve kategorije: Timskom dizajnu i Studiji slučaja. Ove godine, Dani inženjera se održavaju od 12. do 16. marta na Tehnološko-metalurškom i Mašinskom fakultetu.

Studenti tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta će osmi put zaredom imati priliku da timskim radom iskažu, ali i razviju svoje potencijale rešavajući aktuelan i konkretan problem tokom takmičenja.

Timski dizajn (Team Design) predstavlja nakreativniju vrstu nadmetanja koje podrazumeva rešavanje problema konstruisanjem i dizajniranjem specifične naprave sa zadatom funkcijom poput: dizalice, katapulta, letelice, mosta ili muzičkog instrumenta. Na ovaj način, studenti će pokazati svoju kreativnost, tehničko znanje, sposobnost za rad u timu, kao i druge osobine koje treba da krase mladog inženjera.

Studija slučaja (Case Study) se odnosi na rešavanje tehničko-menadžerskog problema, koje zadaje kompanija određene inženjerske struke. U ovoj kategoriji, studenti će prezentovati svoja rešenja i tako testirati prezentacione sposobnosti, stečena znanja.

Pobednici na lokalnom nivou kvalifikovaće se za učešće na regionalnom EBEC Balkan takmičenju (eng. Balkan Regional Engineering Competition) koje će se ove godine održati u Beogradu. Potom, pobednici ovog nivoa odlaze na Evropsko inženjersko takmičenje koje će se održati u Portu. Na finalnom takmičenju u Rigi, EBEC 2014, takmičari sa Univerziteta u Beogradu zauzeli su treće mesto.

Za više informacija o događaju i načinu prijavljivanja posetite sajt www.best.rs/ebec-beograd