Hackathon4Future – nova prilika za mlade inovatore

Hackathon4Future – nova prilika za mlade inovatore

Otvorene su prijave za Hackathon4Future, međunarodni projekat koji ima za cilj pružanje podrške mladim inovatorima i postavljanje sigurne baze za razvoj startapa!

Hackathon4Future je online događaj koji se organizuje 15. i 16. maja, učešće je potpuno besplatno, a prijave su otvorene do 10. maja, i to putem sledeće forme: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeymjEPhsSvBIFxCdWpr6Dzf8aGrQEpN4hOPUMqiebRqL7fLA/viewform

Ceo projekat je rezultat saradnje različitih evropskih univerziteta, inkubatora, ali i tri EIT zajednice i entuzijastičnih pojedinaca koji žele da pomognu razvoj inovativnog preduzetništva u Evropi.

Za učešće se mogu prijaviti inovatori i studenti iz različitih oblasti (prirodne nauke, IT, inženjering, ekonomija, pravo, društvene nauke), u okviru već formiranih timova koji se nalaze na početku razvoja poslovne ideje, ali se mogu prijaviti i individualci koji će pre samog događaja biti match-ovani sa drugim studentima i postati deo tima.

Timovi će raditi na osmišljavanju rešenja za 3 izazova:

  1. Plutajući prsluci za osobe sa smanjenom pokretljivošću;
  2. Smart-city aplikacije za starije sugrađane;
  3. Tehnologija za suzbijanje, sprečavanje i rešavanje problema rodno zasnovanog nasilja.

Ovo je sjajna prilika za mlade inovatore, koji će raditi na rešavanju stvarnih problema, sarađivati sa iskusnim mentorima i EIT predstavnicima, ali i upoznati koleginice i kolege sa univerziteta širom Evrope. Najbolji timovi dobiće priliku da se prijave za međunarodni program podrške startapima i nastave da rade na razvoju svojih inovativnih rešenja.

Prijavite se, i srećno!